Studenten Bestuurskunde gaan aan de slag voor Poelenburg

Foto: Google Street View

Vanaf februari gaan tweedejaars studenten Bestuurskunde van de Hogeschool van Amsterdam in het kader van het vak Project in onder meer Poelenburg aan de slag voor sociaal ondernemers of sociale initiatieven.

De studenten worden per projectgroep van vier á vijf studenten gekoppeld aan een sociaal ondernemer of aan een project voor wie ze van maart tot en met juni werken aan een organisatieprofiel en een promotiefilm, aan een vrije opdracht gebaseerd op de wensen van de ondernemer en het aanvragen van een subsidie.

De opleiding Bestuurskunde werkt hiervoor samen met BOOT, de Buurtwinkel voor Onderwijs, Onderzoek en Talentontwikkeling van de HvA. Die levert diensten aan ondernemers en organisaties in (tot nu toe alleen Amsterdamse) wijken. Het doel is om het onderwijs direct te verbinden met de stad en met grootstedelijke vraagstukken.

De criteria om voor ondersteuning van de studenten zijn aanmerking te komen zijn:

  • Je bent een maatschappelijke ondernemer;
  • Je bent beschikbaar om deel te nemen aan de startbijeenkomst in maart 2018;
  • Jouw organisatie is actief in Poelenbrug;
  • Je biedt diensten of activiteiten aan waarmee je een groep mensen bereikt;
  • Je wilt jouw ideeën op papier zetten;
  • Je bent van maart 2018 tot en met juni 2018 beschikbaar om gezamenlijk met het projectteam jouw organisatie naar een hoger plan te tillen door middel van verschillende werksessies;
  • Je bent minstens één keer per maand beschikbaar voor overleg, oftewel in maart, april, mei en juni (belangrijk criterium);
  • Je bent beschikbaar voor gezamenlijke startbijeenkomst (in maart) en een eindseminar (in juni).

Aamelden kan vóór 15 januari bij Sarah Kroes, [email protected], e-mail [email protected]

Na de aanmelding volgt een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Hierin worden de genoemde criteria besproken en wordt een concrete opdracht geformuleerd. Deze opdracht dient als uitgangspunt voor de projectgroep.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen