Prins Bernhardbrug dit weekend overdag dicht voor poetsbeurt

Foto: Gemeente Zaanstad

De Zaandamse Prins Bernhardbrug is het hele komende weekeinde maar beperkt te gebruiken: morgen is hij afgesloten voor auto’s en fietsers van 07:00 tot 19:00 uur en zondag van 07:00 tot 17:00 uur. De brug krijgt een technische onderhoudsbeurt.

Het onderhoud moet voorkomen dat de brug onverwacht en onaangekondigd moet worden afgesloten vanwege storingen. De gemeente maakt dit weekend de bovenkant van de brug schoon: het val (beweegbare deel van  de brug), de weg en de leuningen. Eind januari of begin februari worden de staanders aan de onderkant schoongemaakt. Het grootste deel van de werkzaamheden bestaat uit het verwijderen en vernieuwen van de bedienings- en besturingsinstallatie, zodat de brug voldoet aan de meest recente Europese wet- en regelgeving.

Scheepvaart

Bij de andere bruggen over de Zaan en bij de toegangswegen staan omleidingsborden en langs het water staan borden voor de scheepvaart. Voor het scheepvaartverkeer geldt al een stremming sinds maandag 10 januari die duurt tot maandag 24 januari 06:00 uur. Het is wel mogelijk om onder het vaste deel aan de oostzijde van de brug door te varen. De maximale doorvaarthoogte is daar 4,12 meter en de doorvaartwijdte acht meter.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen