Eilandbewoners ‘smeken’ om veiligheid voor wandelaars

Foto: Bewoners Het Eiland

Scooteraars, motorrijders, fietsers en wielrenners rijden van het Mellum op Het Eiland vaak zonder vaart te minderen de onderdoorgang van het appartementengebouw aan  de Sarema door om vervolgens de onoverzichtelijk bocht naar rechts te nemen, zonder er rekening mee te houden dat dit een wandelgebied is. Na ‘jarenlange onveiligheid’ hebben bewoners de gemeente geschreven.

De wandelroute langs de Zaan is aantrekkelijk voor mensen achter rollators, in rolstoelen en voor gezinnen met kinderen, al niet in wandel- of kinderwagens. ‘Niemand verwacht dat om de hoek ineens fietsers, scooters enzovoort kunnen verschijnen: het is immers een wandelgebied. Aan het eind bevinden zich slingerhekken. Waarom niet aan het begin?’ vragen de ongeruste bewoners zich af. Aanspreken heeft volgens hen geen enkele gedragsverandering teweeggebracht, alleen ‘intimiderende houdingen’.

 

De briefschrijvers ‘smeken’ de gemeenteraad om hen te helpen om een positieve verandering te bewerkstelligen. De bewoners zijn bereid hun steentje bij te dragen door zelf de door de gemeente aangeleverde benodigde fysieke obstakels te plaatsen en te onderhouden.

Zwerfvuil

‘Ook hebben wij een gedeelte van de omgeving in onderhoud. Straatvuil, bierblikjes en plastic flessen worden door ons opgeruimd. Wij zijn bereid met u samen te discussiëren over een evenwichtige oplossing en nodigen u hierbij uit voor een ontmoeting in dit gebied,’ aldus de brief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen