Vanaf morgen zonder afspraak boosteren in Purmerend

Foto: GGD Zaanstreek - Waterland

Zaankanters kunnen vanaf morgen zonder afspraak voor een booster naar Purmerend. Dat is op steeds meer plekken in het land mogelijk, maar voor een prik aan de Pieter Ghijsenlaan 1 in Zaandam moet voorlopig nog een afspraak worden gemaakt.

In de RAI in Amsterdam kunnen mensen van 60 jaar en ouder sinds gisteren ook zonder afspraak langskomen voor een boostervaccinatie. De GGD’en kunnen boosterprikken zonder afspraak aanbieden als ze daar capaciteit voor hebben. Zodra ze méér prikkers hebben dan er afspraken gepland staan, hebben ze ruimte over voor het aanbieden van deze zogenoemde vrije inloop. Er is op dit moment genoeg plek op de priklocaties in Zaandam en Purmerend om inwoners van de regio die dat willen in te enten, aldus de GGD Zaanstreek – Waterland.

Pop-up locaties

Iedereen die langer dan drie maanden geleden een coronaprik of corona heeft gehad kan dagelijks zonder afspraak een boosterprik halen aan de Purmerenderweg P1 in Purmerend, tussen 08:00 en 21:45 uur. Er worden ook voorbereidingen getroffenn om weer vanuit pop-up locaties ‘gewone’ coronaprikken te zetten. De eerste vrije inloop voor een eerste of een tweede prik is op donderdag 13 januari tussen 11:00 en 19:00 uur in de Sultan Ahmet moskee aan de straat Poelenburg in Zaandam.

 

Reacties

Cookieinstellingen