Gezondheid Zaanstreek – Waterland in cijfers, ook per gemeente

Foto: Pixabay / Geralt

Hoe gelukkig voelen kinderen zich? Hoe groot is het percentage zware drinkers onder de volwassenen? Hoe gaat het met het beweeggedrag van senioren? Antwoorden op deze en veel meer gezondheidsvragen over inwoners van Zaanstad en de rest van de regio zijn nu te vinden op de nieuwe cijferwebsite van de GGD.

Een voorbeeld met gegevens over senioren in Zaanstad.

 

Het is een website met allerlei cijfers die naar voren kwamen uit de resultaten van de gezondheidsonderzoeken die de GGD in de afgelopen jaren heeft gehouden onder de bevolking van Zaanstreek – Waterland. Op de website kunt u zoeken op onderwerp en op vier doelgroepen. U kunt gemeenten met elkaar vergelijken of de regio als vergelijking nemen. Voor onder andere Zaanstad zijn er ook cijfers die inzoomen op kleinere gebieden binnen de gemeente.

Daarnaast is het mogelijk om rapporten per gemeente te downloaden. Deze opgemaakte rapporten hebben een overzicht van gezondheidscijfers waaronder verschillen in de tijd. Ook wordt extra informatie geboden over thema’s in de vorm van verdieping, beleid en interventies. Alle gegevens uit de onderzoeken zijn ook terug te vinden in de databank, waarin u zelf visualisaties kunt maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen