Zes huurders Parteon in Krommenie mogen plan uitvoeren

Huurster Marianne Jansen ontvangt een cheque, bloemen en felicitaties
Huurster Marianne Jansen ontvangt een cheque, bloemen en felicitaties
Foto: Parteon / Pascal Fielmich

Zes huurders van corporatie Parteon in Krommenie mogen hun plan om hun woonomgeving socialer, groener en prettiger te maken gaan uitvoeren na een stemronde onder alle huurders in het dorp. Parteon heeft er 15.000 euro voor apart gezet.

In september ging het pilotproject Huurder aan Zet van start. Bewoners weten vaak het beste wat nodig is om hun leefomgeving te verbeteren, redeneerde de Zaanse corporatiie en die kregen de kans hun ideeën in te brengen. Huurders hebben zelf ideeën uitgewerkt en ingestuurd binnen de thema’s ‘Groen & duurzaam’, ‘Voel je thuis bij Parteon’ en ‘Elkaar ontmoeten’. Parteon keek mee of de projecten haalbaar waren. Daarna konden alle huurders uit Krommenie stemmen op hun favoriete plannen.

Zes prijswinnaars

Na het tellen van de stemmen maar liefst zes huurders in de prijzen te vallen, met projecten, voor kinderen, senioren en iedereen daar tussenin. ‘Het is niet alleen fantastisch voor henzelf, maar alle andere huurders van Parteon en inwoners van Krommenie kunnen straks meegenieten van een prettigere woonomgeving! We zijn blij dat we daar op deze manier aan bij kunnen dragen,’ zegt regisseur klant van Parteon Marjenne Verkleij.

 

Alle winnende plannen komen in de openbare ruimte. Bij complexen bij de Grote Beer komen nieuwe pergola’s en er worden bloembakken geplaatst en opgeknapt. In de Bomenbuurt gaan huurders fruitbomen planten. Het plantsoen aan de Burgemeester Schaapstraat wordt een ontmoetingsplek voor buurtbewoners: daar wordt beplanting vernieuwd, worden bomen geplant om een schaduwrijke plek te creëren en worden picknicktafels geplaatst.

Ook zijn er projecten met een sterk sociale inslag. Zo komt een social sofa, een betonnen bank die door buurtbewoners wordt gedecoreerd met mozaïek en aan de Van Allen-/Gagarinstraat gaan kinderen van acht tot en met twaalf jaar onder begeleiding van een graffitikunstenaar platen spuiten die op de bergingen bij de flats worden geplaatst. De volgende stap is het realiseren van de winnende ideeën. ‘Wij kunnen niet wachten,’ aldus aldus Verkleij. De winnende plannen worden volgend jaar gerealiseerd door de huurders die ze hebben ingediend. Ook evalueert Parteon het project en kijkt of Huurder aan Zet voort kan worden gezet voor haar huurders in andere delen van de gemeente.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen