Taalcafés voor ouders op basisscholen in Poelenburg en Peldersveld

Foto: Pixabay

De Bieb zet samen met het DigiTaalhuis Zaanstreek op vijf basisscholen in Poelenburg en Peldersveld taalcafés op voor ouders van leerlingen. Het doel is om beter Nederlands te leren spreken, lezen, luisteren en schrijven.

De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang: De Bieb leidt in samenwerking met de Stichting Lezen & Schrijven vrijwilligers op tot taalcoach. Tegelijkertijd informeren en enthousiasmeren de leerkrachten van de Tamarinde, Kleurenpracht, De Gouw, De Spiegel en De Windroos de ouders.

Na de kerstvakantie van start

Na de kerstvakantie gaat op bijna alle deelnemende basisscholen het taalcafé van start. Daar gaan de ouders onder begeleiding van de taalcoach in gesprek over hun ervaringen en leren zij nieuwe mensen kennen. Er worden actuele en alledaagse onderwerpen besproken. Ook kunnen thema’s als gezondheid en wonen aan bod komen.

Direct schoolgerelateerd

Een belangrijk deel van de tijd besteden de deelnemers aan onderwerpen die direct met school te maken hebben. Zo worden de schoolgids en de nieuwsbrief van school besproken. De leesmediaconsulent van De Bieb op School schuift regelmatig aan om onderwerpen als voorlezen, kinderboeken en ouderbetrokkenheid bij het lezen in het algemeen onder de aandacht te brengen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen