Fietsenpakhuis Vinkenstraat slurpt jaarlijks 50.000 euro te veel op

Foto: Nunc Architecten

De exploitatie van het fietsenpakhuis in de Vinkenstraat in Zaandam heeft een tekort van 50.000 euro op jaarbasis. Dat wordt dit en volgend jaar gedekt uit de reservering voor de fietsenstalling in de Zilverpadsteeg, aangezien die nog niet operationeel is.

Voor de exploitatie van fietsenstalling Zilverpadsteeg – in de ruimte waar nu nog de Vomar gevestigd is – is 100.000 euro gereserveerd, maar gezien de ervaring in de Vinkenstraat is dat onvoldoende. Het jaarlijkse tekort wordt ook daar ingeschat op rond een halve ton.

Daarom is voor beide voorzieningen vanaf 2019 structureel een verhoging van 100.000 euro per jaar nodig. De stalling aan de Zilverpadsteeg wordt gehuurd van de eigenaar van de Rozenhof. Er moet plek komen voor rond 400 fietsen. In de Vinkenstraat passen er zo’n 700.

Kortere openingstijden

Mocht de raad besluiten dat geld niet ter beschikking te willen stellen, dan zal dat volgens het college gevolgen hebben voor de dienstverlening: kortere openingstijden of bijvoorbeeld minder dienstverlening bij het openbaar toilet.

‘In relatie tot een efficiënte en effectieve exploitatie wordt onderzocht of het mogelijk is bij beide voorzieningen capaciteit in te zetten in het kader van reïntegratietrajecten,’ meldt wethouder Addy Verschuren aan de gemeenteraad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen