Hechtenis van verdachten liquidatie Eaneas Lomp verlengd

Foto: Pixabay

De rechtbank in Arnhem heeft de voorlopige hechtenis van Omar L. (27) en zijn medeverdachten van de moorden op Eaneas Lomp (in 2015 in Krommenie) en Chahid Yakhlaf (in hetzelfde jaar in Kerkdriel) verlengd.

Zij worden met een onbekende derde vierde man ook verdacht van een poging tot moord in april vorig jaar in Amsterdam.

Omar Lkhorf zou de twee moorden en de poging daartoe hebben aangestuurd met versleutelde berichten vanaf twee e-mailaccounts, die door de politie gekraakt zijn. L. ontkent. Hicham M. (23) en Mohamed H. (27) zouden samen met de vermoorde Nabil Amzieb de aanslag op Lomp hebben uitgevoerd, waarbij Dani M. (40) zou hebben geholpen.

Hicham M. en Mohamed H. zouden de schoten op Chahid Yakhlaf, zijn broer en een derde persoon hebben gelost.

Ontsnappings- en aanslaggevaar

Alle zaken worden samen behandeld. De volgende zitting is in februari in de rechtbank op Schiphol. Het Openbaar Ministerie wil de zittingen alleen in een extra beveiligde rechtbank houden omdat de verdachten met speciaal beveiligd vervoer moeten worden gebracht en gehaald. Er is een risico op zowel een ontsnappingspoging van de verdachten als op een aanslag op hun leven.

De rechtbank in Arnhem is daar niet op berekend. Bij een eerdere zitting werden straten afgezet en liepen er beveiligers met geweren over straat. Daarvan wil men in Arnhem geen herhaling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen