Geen extra boosterlocatie in Zaandam, prikken aan Ghijsenlaan

Foto: Depositphotos.com

De GGD Zaanstreek – Waterland heeft dan toch een plek gevonden voor het geven van de boostervaccinaties – of eigenlijk ook weer niet: in Zaandam blijft tot en met 1 maart de huidige reguliere priklocatie aan de Pieter Ghijsenlaan 1 daarvoor in gebruik. Eerder viel een terrein aan de Aris van Broekweg af als prikplek.

De boostercampagne is inmiddels gestart en dat betekent dat mensen boven de 60 jaar en medewerkers uit de zorg een extra prik tegen corona mogen halen. In een latere fase wordt deze groep mogelijk verder uitgebreid. De GGD en de gemeenten willen dat inwoners snel en dichtbij hun extra prikken kunnen krijgen. Daarom kunnen inwoners zowel in Zaanstad als in Purmerend terecht voor een extra inenting. In Purmerend komt een nieuwe priklocatie op het evenemententerrein aan de Westerweg, waar tijdelijk een tentpaviljoen en een parkeerterrein komen. Die optie werd eerder aan de Aris van Broekweg afgewezen als zijnde ongeschikt.

Purmerend eind december open

Deze locatie gaat uiterlijk eind december open, of eerder als mogelijk. Tot die tijd moeten alle inwoners van de Zaanstreek en Waterland nog naar Zaandam. De boosterlocaties zijn, in ieder geval de eerste periode zeven dagen per week open van 08:00 tot 21:00 uur. U kunt de boosterprik alleen krijgen op afspraak en als u hiervoor bent opgeroepen of bent uitgenodigd op basis van uw leeftijd of vanwege uw werk.

Op vragen van de Partij voor Ouderen en Veiligheid over de stand van zaken met betrekking tot de boostervaccinaties antwoordde de gemeente dat de GGD Zaanstreek -Waterland op het moment van beantwoording 885 afspraken had ingepland voor de periode van 26 november en 26 december. ‘Dit kunnen ook afspraken zijn van mensen die niet woonachtig zijn in onze regio, maar er bijvoorbeeld wel werken. Andersom kunnen inwoners uit onze regio, een prikafspraak maken in een andere regio.’ In week 47 – van maandag 22 tot en met zondag 28 november – waren er toen ruim 2000 prikken gezet, waarvan 218 boosters. In totaal heeft de GGD inmiddels meer dan 413.000 inentigen achter zich.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen