Rondleiding en lezing naar aanleiding van ‘Ridders van de molen’

Foto: De Zaansche Molen / Jeroen Nieuwhuis

De samenstellers van de expositie Ridders van de molen in het Molenmuseum geven op vrijdag 17 december een rondleiding terwijl hoofdconservator Henk Heijnen er een lezing houdt over het ambacht. Dit aan de hand van de foto’s in het boek Ridders van de molen van de jonge fotograaf Jeroen Nieuwhuis van New Day studio.

In 2017 is het vak molenaar door Unesco officieel erkend als immaterieel erfgoed. Molenaars van De Zaansche Molen houden het ambacht met liefde en doorzettingsvermogen in stand en staan zo in een eeuwenoude traditie. Hun kennis en deskundigheid is van onschatbare waarde. Vorig jaar werden om dat nog maar eens te benadrukken de tentoonstelling gehouden en het bijbehorende fotoboek gepubliceerd. Nu komt het vervolg, op 17 december van 16:00 tot 17:30 uur.

Aanmelden

Wie erbij wil zijn in het Molenmuseum aan de Kalverringdijk betaalt 25 euro (leden van Vereniging De Zaansche Molen een tientje minder), inclusief koffie en thee. Bezoekers kunnen het boek Ridders van de molen ter plekke aanschaffen voor 19,95 euro (de winkelwaarde is 39,95). Aanmelden kan tot 9 december. Bezoekers kunnen hiervoor hun naam, telefoonnummer en het aantal gewenste kaarten onder vermelding van ‘Ridders’ doorgeven aan [email protected] Plaatsen worden toegekend bij binnenkomst.

 


Reacties