Vlag in top voor hoogste punt eerste fase het nieuwe Blok

Foto: Parteon

Het was een feestelijk moment gisteren op het Blok in Krommenie, toen daar de vlag werd gehesen om het bereiken van het hoogste punt van fase één van de vervangende nieuwbouw te vieren. De oude woningen zijn vanwege hun slechte technische staat gesloopt en er komt energiezuinige nieuwbouw voor in de plaats.

Het plan voor de 88 nieuwbouwwoningen is tot stand gekomen na een intensieve samenwerking tussen Parteon, de bewonerscommissie, de gemeente, KDVK architecten en Bébouw Midreth, die ervoor heeft gezorgd dat de nieuwbouw past binnen de cultuurhistorische waarde van de wijk. ‘Het eigentijdse ontwerp van de woningen sluit aan op het karakter van de omgeving. Verfraaiing van het metselwerk, maar bijvoorbeeld ook details zoals de kleur van de voordeur doen recht aan de oude woningen van corporaties Patrimonium en de Volkswoning,’ aldus Parteon op een moment dat sloop en nieuwbouw of renovatie van vooroorlogse wijken hoog op de raadsagenda staat. Daarover later meer.

April, mei klaar

De bijna 90 drie- en vierkamerwoningen variëren in gebruiksoppervlak tussen de 78 en 87 vierkante meter en krijgen plaatselijke gevelaccenten en dakkapellen in stijl met het karakter van de buurt. De sociale en middenhuurwoningen krijgen zonnepanelen, een warmtepomp en zijn gasvrij. In de eerste fase van het project worden 34 woningen gerealiseerd.

Naar verwachting zijn ze medio april / mei volgend jaar klaar. Een aantal oud-bewoners keert terug. De overige woningen in de eerste fase worden begin 2022 aangeboden via WoningNet en Rooftrack. De sloop van de tweede fase is inmiddels in volle gang. De bouw van die laatste fase, bestaande uit 54 woningen, start het eerste kwartaal van 2022.

Reacties