Vandaag schouw Wilhelminabrug: fietspaden eventjes open

Foto: Twitter / Derk van Tongeren

De aangepaste fietspaden op de Wilhelminabrug in Zaandam gaan pas open wanneer het Integraal Veiligheidsteam beweegbare bruggen en sluizen Zaanstad (IV-team) na een schouw tot de conclusie komt dat dit veilig is. De specialisten beoordelen vandaag het hele sluiscomplex in het hartje van Zaandam.

Het IV-team beoordeelt twee situaties: dat fietsers ook gebruik kunnen blijven maken van de rijbaan en dat ze verplicht over het fietspad worden gestuurd. Om dat laatste te kunnen bekijken worden vandaag de afzettingen op de fietspaden tijdelijk weggehaald. Na afloop van het onderzoek worden die teruggeplaatst. De eerste resultaten van de scan worden mogelijk morgen al bekend.

De aanpassingen aan de fietsstroken op de Wilhelminabrug zijn vorige week uitgevoerd en in eerste instantie zouden ze daarna meteen in gebruik genomen worden. Er zijn momenteel verkeersregelaars actief om het verkeer op de brug in de gaten te houden en om eventueel aanwijzingen te geven. D66 blijft er intussen voor pleiten om de Fietsersbond Zaanstreek te volgen en de fietspaden geheel af te sluiten, waarna de ‘auto de gast’ is op de oversteek over de Zaan. Dat zou ook moeten gelden voor de naastgelegen Beatrixbrug.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen