Prikbus GGD vandaag bij Regio College in Westerwatering

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

De prikbus van de GGD waar mensen zonder afspraak een inenting tegen corona kunnen krijgen staat vandaag van 09:00 tot 16:00 uur bij het Regio College in Zaandam. Naast studenten en medewerkers zijn ook andere inwoners welkom om een vaccinatie te halen.

 

De GGD Zaanstreek – Waterland waarschuwt dat een auto parkeren bij de standplaats op het Cypressehout niet mogelijk is. Het gaat in de bus om de eerste vaccinatie tegen het virus. Voor de extra inentingen tegen corona kunnen mensen die zijn geboren in 1931 of eerder vanaf donderdag 18 november een afspraak maken, zodra zij een uitnodigingsbrief hebben ontvangen. De zogeheten boostervaccinaties zijn bedoeld voor zo’n 5,5 miljoen mensen en de oudste groep is het eerst aan de beurt.

Voorwaarden

Een boostervaccinatie is een prikkel voor het afweersysteem en bedoeld om de bescherming tegen Covid-19 te versterken. De booster helpt daardoor tegen ernstige ziekte en sterfte. Om goed beschermd te blijven tegen corona krijgen mensen van 60 jaar en ouder een boostervaccinatie aangeboden. Er zijn drie belangrijke voorwaarden voor het halen van de extra vaccinatie:

  • U kunt deze extra prik pas halen vanaf zes maanden na uw laatste coronavaccinatie en het moment waarop u dus volledig gevaccineerd was, óf zes maanden na uw laatste besmetting met Covid-19.
  • U bent thuiswonend. Als u in een zorginstelling woont, hoeft u geen contact op te nemen met de GGD. U krijgt een uitnodiging via uw instelling en wordt daar gevaccineerd.
  • U krijgt uw extra prik twee weken voor of twee weken na een eventuele griepprik.

Vanaf dinsdag 23 november komen ook inwoners van zorginstellingen aan bod voor een booster, te beginnen bij instellingen met een eigen arts. Instellingen die niet zelf kunnen vaccineren, kunnen een beroep doen op de GGD. Opgeven kan vanaf donderdag 18 november. Ook zorgpersoneel met direct patiëntcontact krijgt een boostervaccinatie aangeboden.

BioNTech/Pfizer of Moderna

Ziekenhuizen vaccineren hun eigen personeel en zijn gevraagd om ook ambulancepersoneel, huisartsen en hun personeel te vaccineren. Medewerkers in andere zorgsectoren kunnen terecht op de GGD-locaties. Dit wordt regionaal georganiseerd. Boostervaccinatie wordt gedaan een mRNA-vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid op de locaties. Het maakt hierbij niet uit welk vaccin u eerder heeft gekregen. U kunt niet zelf kiezen welk vaccin u krijgt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen