Vijf jaar cel voor productie crystal meth in ingegraven lab

Een beeld van de aanhoudingen.
Een beeld van de aanhoudingen.
Foto: YouTube / Nationale Politie

Een 54-jarige man uit Zaandam en een 60-jarige inwoner van Montfoort zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van vijf en drie jaar voor het runnen van een ondergronds lab voor de productie van crystal meth in Montfoort. De veroordeelde Utrechter is de eigenaar van de grond.

Hij zou de Zaankanter bovendien van dienst zijn geweest met het opzetten, inrichten en verbergen van het lab, dat was gevestigd in ingegraven zeecontainers. Tegen hem was vijf jaar gevangenisstraf geëist. De laborant uit Zaandam wordt beschouwd als de man die tussen april en augustus vorig jaar verantwoordelijk was voor het maken van de harddrugs. Tegen hem was acht jaar cel geëist. Vanwege een eerdere veroordeling voor een drugsdelict moet hij ook nog een voorwaardelijke straf van een jaar uitzitten.

Een 51-jarige man uit Hoorn die fungeerde als schoonmaker kreeg 30 maanden gevangenisstraf, waarvan tien voorwaardelijk voor zijn aandeel in de drugsoperatie. De politie publiceerde de vorig jaar een video over de ontmanteling van het bijzondere lab.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen