Moordverdachte Lucas Boom houdt kaken op elkaar

Foto: Pixabay / Edward Lich

Moordverdachte Randall D. (40) beriep zich gisteren tijdens een inleidende zitting in de Amsterdamse rechtbank op zijn zwijgrecht en wilde niets zeggen over zijn vermeende betrokkenheid bij de liquidatie van Lucas Boom in Zaandam en het doodschieten van de onschuldige stagiair Mohammed Bouchikhi in Amsterdam.

D. werd afgelopen juni aangehouden op CuraƧao voor de veelbesproken vergismoord in januari 2018. Bij de schietpartij in het buurtcentrum in de wijk Wittenburg werd de zeventienjarige Bouchikhi gedood en raakten twee andere personen gewond. Daarnaast verdenkt het Openbaar Ministerie D. van betrokkenheid bij de liquidatie van de Amsterdamse crimineel Boom (43), in juni 2015 voor de ogen van leerlingen van basisschool Het Baken. Daarvoor is hij vorige maand in zijn cel aangehouden. Voor de deze afrekening zijn inmiddels vier mannen in beeld.

Drama in buurthuis

De dood van Bouchikhi leidde tot een grote schok. ‘Er waren kinderen aanwezig, er werden spelletjes gespeeld. De ongedwongen sfeer slaat om in een verschrikkelijke nachtmerrie als om 19:10 uur twee gemaskerde mannen het buurthuis binnenvallen met een kalasjnikov en een handvuurwapen en beginnen te schieten. Er ontstond chaos en paniek,’ aldus de officier. De man met de kalasjnikov was volgens het OM Emylio G. (28), die een gevangenisstraf van zestien jaar uitzit voor een poging tot een liquidatie in 2018.

Boom kansloos

Op 28 januari 2022 houdt de rechtbank een zogenoemde regiezitting, waarin ook de overige verdachten van de liquidatie van Boom aan bod komen. Boom had 25 schotwonden en werd geraakt in zijn hart en longen. ‘Hij had geen schijn van kans,’ zou D. tegen een anonieme getuige hebben gezegd. Het ging volgens deze getuige om een betaalde klus. De schutters vluchtten in een bestelbus, die brandend werd teruggevonden in Amsterdam Noord.

D. blijft tot de volgende zitting vastzitten voor de vergismoord. Een verzoek van zijn advocaat het voorarrest op te heffen wees de rechtbank af.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen