Ook eerste hulp Zaans Medisch Centrum soms tijdelijk dicht

Foto: Deposit Photos / CC0

Het kan ook in het Zaans Medisch Centrum voorkomen dat mensen die de spoedeisende hulp bezoeken daar niet terecht kunnen, meldt de Oostzaanse huisarts Derk Runhaar op Twitter. Wanneer er geen patiënten bij kunnen, wordt de afdeling tijdelijk gesloten.

Zodra de ambulancemeldkamer vervolgens signaleert dat alle SEH-afdelingen in een regio vol en dicht zijn, gooit het Regionaal Overleg Acute Zorg ze weer open, aldus de arts die ook regiediensten draait op de Huisartsenpost van het Zaandamse ziekenhuis. ‘Dat betekent dat er meer patiënten komen dan medisch verantwoord is en dat patiënten zo nodig in de gangen komen te liggen,’ aldus Runhaar in een bericht dat een stroom aan reacties uitlokte.

Hoewel corona een rol speelt bij het tekort aan handen, is het virus zeker niet de enige oorzaak. Onderbezetting was al een issue voor de pandemie toesloeg en die heeft de zaak nog verergerd. Bij alle aandacht voor de Intensive Cares, lijkt die voor de spoedhulp te zijn ondergesneeuwd. Maar dat maakt de problemen niet kleiner.

https://twitter.com/derkrunhaar/status/1455580969763737601

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen