Oldtimer brandweerwagen die kinderen blij kan maken zoekt een onderkomen

Foto: Make da Day for a Child

De stichting Make a Day for a Child is dringend op zoek naar een onderkomen voor de oldtimer brandweerwagen waarmee kinderen die in het nauw zitten of kampen met lichamelijk malheur een onvergetelijke dag wordt bezorgd.

De huidige stalling zal de stichting moeten verlaten omdat de eigenaar hem heeft verkocht. De helderrode blikvanger is daarom op zoek naar een bewonderaar die hem – het liefst belangeloos – onderdak wil verschaffen. De wagen is voorzien van slangen, hoge druk, een waterkanon, straalpijpen en een werkende pomp. Bij open water kan een zuigslang worden gebruikt voor een demonstratie.

Minderbedeelde kinderen

De stichting is afgelopen juni in het leven geroepen door de Zaandammer Quintus Hoveling voor alle kinderen tot tien jaar die in armoede opgroeien, een beperking hebben of langdurig ziek zijn. Zo wordt de wagen morgen ingezte om Sinterklaas en zijn helpers naar een school voor slechthorende kinderen in Amsterdam te vervoeren. Want een schimmel mag dan leuk zijn, tegen een brandweerwagen van dichtbij bekijken valt voor zo’n dier nauwelijks op te boksen.

In Landsmeer was de Opel Blitz uit 1968 ook al bij de intocht van de goedheiligman (zie foto).

Naast een sympathisant met een grote garage blijft de stichting ook zoeken naar sponsoren en donateurs. Meer informatie vindt u op de website: www.makeadayforachild.eu .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen