PVV ongelukkig met planning werk aan Reint Laan Juniorbrug

Foto: Google Street View

De PVV is niet gelukkig met de planning van werkzaamheden aan de Reint Laan Juniorbrug in Assendelft, die maandag beginnen en tot en met maandag 13 december duren. Daarvoor wordt de brug op verschillende momenten voor al het verkeer afgesloten.

‘Wij vinden de timing, rond de donkere maanden voor kerst en rond Sinterklaas nogal ongelukkig gekozen. Waarom tijdens de wintermaanden zo een rigoureuze afsluiting?Vroeg donker, laat licht, slecht weer waardoor er meer auto’s op de weg zijn,’ schrijft  fractievoorzitter Peter van Haasen in vragen aan wethouder Gerard Slegers van Mobiliteit. Hij voorziet ‘nogal wat verkeersoverlast als de Dorpstraat en de Communicatieweg’ als daar een dubbel aantal auto’s overheen moet: zo’n 18.000 tot 20.000 per etmaal.

Informatievoorziening

Van Slegers begreep Van Haasen dat er goede afspraken zijn gemaakt met de scheepvaart en met watersportorganisaties, maar de PVV kreeg signalen dat de inwoners van Assendelft minder bij het proces zijn betrokken. Daar komt bij dat alleen de directe omwonenden door de uitvoerder via een bewonersbrief op de hoogte zijn gebracht, zonder de aanvullende kaarten met alternatieve routes voor fietsers en wegverkeer. Waarom kregen alleen zij deze brief van Langezaal & Inniger, nu een groot deel van Assendelft de Noorderveenweg gebruikt richting de rest van Zaanstad en Amsterdam?

Verkeer van en naar Heemskerk

Veel verkeer vanuit Heemskerk rijdt bovendien binnendoor via de Communicatieweg naar de A8, weet Van Haasen. Is er een mogelijkheid om dat verkeer al vroeg te wijzen op de afsluiting van de brug in een poging om de drukte in en rond Assendelft te beperken? De algehele sluitingen zijn op:

  • Maandag 1 november 22:00 uur tot dinsdag 2 november 06:00 uur;
  • Dinsdag 23 november 22:00 uur tot woensdag 24 november 06:00 uur;
  • Dinsdag 30 november tot vrijdag 03 december, dagelijks van 07:00 tot 21:00 uur;
  • Maandag 6 december 22:00 uur tot zaterdag 11 december 06:00 uur.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen