Landelijke spreiding coronapatiënten over ziekenhuizen hervat

Foto: PxHere / Tmaximumge

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding is vandaag weer begonnen met het coördineren van de spreiding van coronapatiënten over het land. Met het ontlasten van de regio’s met de meeste patiënten hoopt het LCPS de zorg overal toegankelijk te houden.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel 650 coronapatiënten, volgens de meest recente cijfers van het centrum. Dat zijn er 33 meer dan gisteren. Vandaag werden meteen al vijf patiënten met Covid-19 verplaatst naar een andere regio, van wie twee IC-patiënten. Op de Intensive Cares nam het aantal opgenomen mensen toe met dertien, de grootste stijging van de bezetting in één dag sinds half augustus. De IC’s behandelen momenteel 165 ernstig zieke mensen met Covid-19. Op de verpleegafdelingen zijn dat er 485.

Ook in Zaandam

Ook het Zaans Medisch Centrum heeft mede als gevolg van meer coronapatiënten andere uitgeplaatst en een aantal niet-spoedeisende operaties uitgesteld, meldde het Noordhollands Dagblad vandaag. Gistermiddag lagen er drie patiënten met Cocid-19 op de verpleegafdeling van het ziekenhuis en twee op de IC.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen