Zorgcirkel Saenden krijgt Roze Loper: officieel LHBT-vriendelijke organisatie

Foto: Still uit YouTube-video

Zorgcirkel Saenden in Zaandam nam vandaag de 160e Roze Loper in ontvangst, een certificaat voor LHBT-vriendelijke organisaties. Dit houdt in er oog is voor lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders.

Met dit keurmerk willen wij alle bewoners, medewerkers, vrijwilligers en familieleden in onze omgeving laten weten dat we aandacht besteden aan tolerantie en seksuele diversiteit’, zegt de organisatie. De Roze Loper in een initiatief van de Alliantie Roze 50+, een samenwerkingsverband van de ANBO en COC Nederland.

Roze Loper Tolerantiescan

Zorgcirkel Saenden heeft met goed gevolg een traject doorgelopen om sociale acceptatie van seksuele diversiteit te vergroten aan de hand van de Roze Loper Tolerantiescan. Die is ontwikkeld binnen de ouderenzorg en is nu ook beschikbaar voor het welzijnswerk, de gehandicaptenzorg en ziekenhuiszorg.

‘Seksuele diversiteit is nog niet voor iedereen gewoon en heteroseksualiteit is vaak de norm. Door medewerkers én cliënten bewust te maken van het tegendeel wordt samenwerken gemakkelijker en wordt discriminatie, pesterij of intolerantie bespreekbaar gemaakt en vervolgens bestreden,’ zegt ANBO-directeur Liane den Haan.

LHBT-ouderen in een zorginstelling met een Roze Loper voelen zich meer gezien, ervaren een gevoel van veiligheid, acceptatie, tolerantie en onderlinge solidariteit. ‘Zorgcirkel Saenden vindt gastvrijheid van oudsher een belangrijke waarde. Wij vinden het belangrijk dat iedereen welkom is en zichzelf kan en mag zijn’, reageert regiomanager Magda Kuijpers.

Het initiatief voor de Roze Loper werd genomen door vrijwilliger Frank Vos.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen