Man in cel aangehouden in verband met Zaandamse moord in 2015

Foto: Pixabay

Een 40-jarige man is vandaag in zijn cel aangehouden in verband met de moord op Lucas Boom (43) in Zaandam. Volgens het Openbaar Ministerie is de man één van de uitvoerders van de liquidatie. Op korte termijn worden meer aanhoudingen verwacht.

Boom werd op 9 juni 2015 op klaarlichte dag voor de ogen van leerlingen van basisschool de Rietvink neergeschoten door mannen met automatische wapens. De Amsterdamse topcrimineel werd geraakt door meerdere kogels en overleed ter plaatse. De schutters vluchtten in een bestelbus die brandend werd teruggevonden in Amsterdam Noord. De nu aangehouden verdachte werd ook in 2015 al door de politie gearresteerd, maar werd toen door de rechtbank in Haarlem vrijgelaten omdat er onvoldoende bewijs was voor zijn betrokkenheid bij de moord.

Voorlopige hechtenis

Op grond van een verklaring die een anonieme getuige vorig jaar heeft afgelegd, is de man vandaag voor de tweede keer aangehouden. Hij zit op dit moment in voorlopige hechtenis in het onderzoek naar de dood van Mohammed Bouchikhi. De volkomen onschuldige zeventienjarige Bouchikhi werd in 2018 doodgeschoten in het buurthuis op Wittenburg in Amsterdam. De verdachte werd afgelopen juni op Curaçao aangehouden en aan Nederland overgedragen.

Op 11 november aanstaande staat de verdachte pro forma op zitting op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Bouchikhi. Hij zal dan ook worden gedagvaard op verdenking van moord op Boom. Door de samenhang van beide zaken en het feit dat de verdachte in een Amsterdamse zaak in hechtenis zit, is de leiding van het onderzoek naar de dood van Boom door het parket Noord-Holland overgedragen aan het parket in Amsterdam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen