Hanneke Veurink-Malda lijsttrekker ChristenUnie in maart

Hanneke Veurink-Malda.
Foto: ChristenUnie Zaanstad

Hanneke Veurink-Malda (32) is de lijsttrekker van de ChristenUnie bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Ze werd unaniem gekozen door de ledenvergadering. In het dagelijks leven werkt zij samen met haar man als voorganger bij de kerk Menorah in Zaandam.

Het huidige steunfractielid is ‘ambitieus, maar zeker ook een realist,’ meldt de partij en een persbericht. ‘Ik heb een heel groen hart. We moeten onze verantwoordelijkheid nemen en de aarde die ons is toevertrouwd goed verzorgen. Dat betekent soms dappere keuzes maken, die niet leuk maar wel goed zijn. Tegelijk is er niet altijd een kant en klare oplossing. We weten nog heel veel niet. Daarom willen ik er ook voor waken dat we geen milieumaatregelen nemen die slechts ‘voor de bühne’ zijn. Alleen als iets echt werkt. We moeten de middelen die we beschikbaar hebben verstandig gebruiken. Moedig en verstandig. Die balans wil ik steeds weer zoeken,’ laat de kersverse lijsttrekker daarin weten.

Bijna 30 namen

De CU komt met 28 mensen op de kandidatenlijst en die wordt gepresenteerd als ‘een mooie mix van mensen uit diverse wijken en dorpen, en een mooie verdeling van jonge en oudere kandidaten die een diverse kennis hebben van verschillende aandachtsgebieden’. De fractie telt momenteel één raadslid in de persoon van Christa Neefjes en de partij is in het college vertegenwoordigd met wethouder Rita Noordzij.

Reacties