Vanwege corona verkeer Kalverringdijk bekeken, nu niet meer nodig

Foto: Twitter / Monumentenwacht

De gemeente heeft afgelopen januari op verzoek van de raad met de Fietsersbond en Stichting de Zaanse Schans gesproken over ‘veilige drukte’ in het toeristische wijkje in verband met de coronamaatregelen, en nu is het oktober en laat wethouder Gerard Slegers weten dat er gezien de huidige situatie geen te reden meer is om in te grijpen.

Vorig jaar zomer werd het op de Schans te druk met voetgangers en fietsers om anderhalve meter afstand te kunnen bewaren. Daarop werd in juni aangekondigd om de Kalveringdijk af te sluiten voor fietsers, maar dat ging niet door. De raad wilde daarop dat de gemeente, de Fietsersbond en Stichting de Zaanse Schans samen tot coronamaatregelen zouden komen om de veiligheid van voetgangers en fietsers te bewaken wanneer het weer drukker zou worden.

Schelpen en een scheidslijn

Het overleg leverde idee├źn op zoals het verbreden van het fietspad met schelpen voor voetgangers en het aanbrengen van een lijn die voetgangers en fietsers scheidt op het fietspad. Door de afname van het coronavirus en de huidige drukte op de Zaanse Schans is er geen reden meer om deze plannen nu door te zetten, maar ze worden nog wel nader uitgewerkt voor het geval dat corona in alle hevigheid terugkeert, schrijft Slegers in een memo aan de raad. Onduidelijk blijft of de maatregelen ook zonder een epidemie een verbetering zouden zijn.

 

 

Reacties