Hondenbezitters willen losloopgebied Saendelft niet meer kwijt

Foto: Petitie 'Losloopgebied Saendelft-West moet blijven'

Een inwoner van Assendelft heeft een petitie gelanceerd voor het behoud van het net geopende losloopgebied in Saendelft West. De handtekeningen worden binnenkort overhandigd aan wethouder Gerard Slegers.

Er zijn maar weinig plekken in de Zaanstreek waar honden volledig los mogen en kunnen lopen en de huidige uitrenzones zijn geen geschikte plek zijn voor bange of verlegen honden, aldus de petitie. ‘Mocht er een conflict ontstaan tussen honden dan is daar geen uitwijkmogelijkheid en dat vergroot de kans op verwondingen of trauma’s en angsten.’ Honden moeten bovendien ‘vrij kunnen spelen, heerlijk kunnen zwemmen en met elkaar ravotten’.

Woningbouw

Het losloopgebied is bovendien een ontmoetingsplek geworden, waardoor ‘het ecologisch systeem er volledig tot zijn recht komt’. Dat deze plek langs de Noorderveenweg toch weer gaat verdwijnen komt omdat er woningbouw gepland is, die over twee jaar gaat beginnen. De grond is eigendom van projectontwikkelaar GEM, die  vanwege de wooncrisis eerder wil gaan bouwen dan oorspronkelijk was voorzien. De petitie was vanmorgen 261 keer getekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen