Politiebureau Zaandam ‘dicht’; alleen nog aangifte doen via een televisiescherm

Voor burgers gaat het politiebureau in Zaandam alleen nog op afspraak open.
Voor burgers gaat het politiebureau in Zaandam alleen nog op afspraak open.
Foto: Politie Zaanstreek

Vandaag en morgen kunnen mensen nog ongevraagd binnenlopen in het politiebureau aan de Nicolaasstraat in Zaandam, maar daarna alleen nog op afspraak.

De afgelopen jaren kon iedereen binnenlopen voor een vraag of een gesprek, maar daar komt vanaf zaterdag 2 december een einde aan. Het is gebleken dat het aantal bezoekers van het bureau in centrum Zaandam zeer beperkt was en daarom is in overleg met de gemeente het besluit genomen de deuren niet langer wagenwijd open te zetten.

Wat ook vervalt is de mogelijkheid om op afspraak bij de baliemedewerkers een aangifte te doen. Een echt mens krijgt het slachtoffer van een misdrijf of overtreding niet meer te spreken: vanaf overmorgen is aangifte doen op afspraak alleen nog mogelijk bij het 3D-loket. Mensen hebben dan contact met een politiemedewerker via een tv-scherm. De politieman of -vrouw zit in een studio op een centrale locatie en neemt de aangifte op.

Het hoofdbureau in Zaandijk blijft wel 24 uur per dag toegankelijk. Aangiftes kunnen daar – ook alleen op afspraak – worden gedaan tussen 09:00 en 21:00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen