Meedenken met ontwikkelaar over Hilko-project

Foto: AM BV

Ontwikkelaar AM gaat de plek in de Kogerveldwijk waar nu nog de voormalige zeepfabriek Hilko en de verffabriek Evert Koning staan veranderen in een nieuwe ‘inclusieve woonbuurt’. Belangstellenden worden uitgenodigd om digitaal te laten weten hoe zij over de plannen denken en welke invulling zij daaraan zouden geven.

De nieuwbouwlocatie aan de Zaan in Zaandam die wordt ontwikkeld in samenwerking met woningstichting Rochdale gaat circa 100 woningen tellen, ‘waar comfortabel, betaalbaar en duurzaam wonen centraal staat’ in een mix van woningtypen in allerlei prijsklassen. Langs het water worden dat eengezinswoningen en appartementen en in het gebied tussen de Oostzijde en de Cornelis van Uitgeeststraat grondgebonden koopwoningen met een tuin plus enkele sociale huurappartementen van Rochdale.

 

 

Aan de Zaan wordt ‘een aantrekkelijke groene openbare ruimte gecreëerd die voor iedereen te gebruiken is’. De oude schoorsteen van Hilko is een gemeentelijk monument dat behouden blijft en rondom deze blijvende herinnering aan het verleden is ruimte voor (creatieve) bedrijvigheid, kleinschalige horeca of een buurtwinkel voorzien. De duurzaamheid zit niet alleen in zelfvoorzienendheid wat betreft energie, maar er wordt ook ‘hoog ingezet’ op duurzame mobiliteit met deelauto’s, -[bak]fietsen en -scooters.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen