CDA wil gymzaal aan de Weer slopen voor woningbouw

Foto: Google Street View

Het CDA wil de sloopkogel door de gymzaal aan de Weer 10 in Zaandam laten gaan en de vrijkomende ruimte gebruiken om het nieuwbouwwijkje Pauwenhof uit te breiden. De bouw van de woningen tussen de Martin Luther Kingweg en de Weer is onlangs begonnen.

Het oude gymlokaaltje is ‘waarschijnlijk nog beperkt in gebruik,’ aldus fractievoorzitter Marc Wit. Dat hoeft echter geen problemen op te leveren aangezien op minder dan 500 meter afstand de grote Sporthal Zuid staat, met bovendien drie velden. De gymzaal staat meer nieuwbouwhuizen in de weg en ‘omwonenden vragen zich ook waarom de nieuwe wijk niet gewoon doorgebouwd wordt,’ houdt Wit het college morgenavond voor in het vragenuurtje.

Hij wil weten waarom de gemeente het gymlokaal niet verkocht heeft aan de ontwikkelaar van de Pauwenhof en of dat in dit stadium nog steeds een optie is. Dat levert immers niet alleen meer woningen op, maar ook inkomsten voor Zaanstad uit de grondopbrengst én een beparing omdat de noodzakelijke kosten voor het gebouw wegvallen.

Reacties