Seniorenfietstocht in Krommenie op 23 september

Foto: Buurthuis De Pelikaan

Buurthuis De Pelikaan en Seniorenvereniging Krommenie houden op donderdag 23 september een fietstocht voor 65-plussers in Krommenie. Naast het fietsen zijn er leuke activiteiten zoals een fietsquiz met leuke prijzen.

De middag begint met FietsFit-oefeningen om de spieren los te maken en daarna volgt een mooie tocht van ongeveer 20 kilometer in de omgeving van Krommenie. Dat gaat  coronaproof, in kleine groepjes. Iedereen kan op zijn of haar eigen tempo meedoen. Ook ouderen die het spannend vinden om te fietsen of bijvoorbeeld problemen hebben met hun evenwicht worden uitgenodigd. Zij kunnen op een oefenparcours de driewielfiets of duofiets uitproberen.

E-bike

De driewielfiets biedt een mooie oplossing voor mensen die nog wel willen fietsen, maar niet zo goed meer durven. De duofiets is een uitkomst voor mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen, maar nog wel met de fiets op pad willen. De duofiets is een driewieltandem waarbij je met z’n tweeën naast elkaar zit en samen kunt fietsen. Ook kan er door geoefender fietsers een testritje worden gemaakt met de e-bike.

Aanmelden

‘Het belooft een middag vol fietsveiligheid, gezondheid én vooral gezelligheid te worden,’ aldus de organisatie. Iedereen is vanaf 13:30 uur welkom bij buurthuis De Pelikaan aan de Kervelstraat 185A. Het programma eindigt rond 17:00 uur. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij het buurthuis of bij Nora Swagerman, via het telefoonnummer 075 621 8700 of via een e-mail naar [email protected] De kosten bedragen drie euro per persoon en voor een drankje onderweg wordt gezorgd. Bij slecht weer wordt de fietsmiddag verplaatst naar 30 september.

Doortrappen

Fietsen is een fijne manier om in beweging te blijven, maar fietsers zijn ook kwetsbaar in het verkeer. De gemeente doet daarom mee aan het programma Doortrappen, dat ouderen motiveert om zelf maatregelen te nemen om veilig te kunnen blijven fietsen. Dit gebeurt met behulp van praktische fietstips, fijne oefeningen om soepel te blijven en leuke activiteiten in de regio.

Reacties