Henny Huisman speelt hoofdrol in misdaadcomedie

Henny Huisman ruim tien jaar geleden.
Henny Huisman ruim tien jaar geleden.
Foto: Wikimedia / Roel Wijnants

Geboren Zaandammer Hendrikus Josephus Anthonius Huisman, roepnaam Henny start volgende maand met de opnames van de film De Facelift, zo maakte de 70-jarige tv-persoonlijkheid vandaag bekend. Het project staat al sinds 2019 in zijn agenda, onder de werktitel Who the fuck is Henny Huisman?

Huisman vertelde eerder dat film draait om een opgejaagde maffialeider die besluit om een facelift te nemen omdat hij zijn leven niet zeker is. Diens jonge vriendin kiest Michiel Huisman uit als voorbeeld, ‘maar er wordt een lelijke fout gemaakt: die man krijgt mijn hoofd,’ aldus de muzikant, presentator en acteur vanmorgen. De schrik is groot, de problemen die volgen voor de hoofdrolspeler in de misdaadkomedie van producent Lucio Messercola ook.

Zaanse muziekscene springplank

Huisman speelde eerder al kleinere filmrollen en sprak in 2003 de stem in van een haai in Finding Nemo. Hij begon zijn loopbaan als muzikant, toen hij in 1961 op tienjarige leeftijd deel uitmaakte van het gitaarcombo The Bright Stars, waarin ook plaatsgenote Margriet Eshuijs speelde. Nadat hij ook had meegespeeld in het tienerbandje The Marileens, begon in 1972 het serieuzere werk. Huisman richtte in dat jaar samen met twee anderen de Zaanse band Lucifer op, waarin hij zelf de drums bespeelde. De muziek raakte wat op de achtergrond toen hij later doorbrak als televisiepresentator.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen