Ruim 160 woningen naast station Kogerveld in Zaandam

Jethro van Veen (Ontwikkeladviseur), Bart Maas (Thunnissen) en Ingeborg de Jong (Timpaan) tekenden voor de huizen.
Jethro van Veen (Ontwikkeladviseur), Bart Maas (Thunnissen) en Ingeborg de Jong (Timpaan) tekenden voor de huizen.
Foto: Timpaan

Just Architects tekende de twee bouwblokken met in totaal 163 woningen die naast station Kogerveld komen te staan en die door aannemer van Thunnissen worden gerealiseerd. Het gaat om 120 appartementen – 64 sociale huur en 56 bestemd voor de vrije sector huur of koop – en 43 grondgebonden eengezinswoningen.

Van de 56 appartementen zullen er tenminste veertien verkocht worden in de categorie Betaalbare Koopwoningen Zaanstad, zo blijkt uit de eerder deze week getekende contracten met de ontwikkelaars Timpaan en Ontwikkeladviseur. De eengezinswoningen vormen een U-vormig carré in de twee blokken aan de rustige binnenstraten en de groene laan die door het plan loopt, vanaf het station naar het water van de Gouw. De woningen hebben een oppervlakte van circa 120 tot 220 vierkante meter, met twee parkeerplaatsen onder het terras. De begane grond is geschikt als woon- en werklocatie.

Volgend jaar beginnen

Het bouwteam verwacht nog dit jaar de omgevingsvergunning te kunnen aanvragen en de verkoop op te starten. De bouw kan dan naar verwachting nog voor de zomer van 2022 beginnen. De blokken B en C maken deel uit van de gebiedsontwikkeling Oostzijderpark, met in de eerste fase 543 woningen. De hele wijk krijgt er zo’n 900 voor starters, jongeren, gezinnen en ouderen. De verdeling is een derde sociale woningbouw, een derde middel- en dure huur en een derde koopwoningen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen