RTL: dodenlijst opgedoken in cel gevangenis Westzaan

Foto: Google Street View

Het voormalige kopstuk van de Hells Angels Lysander de R. (39) is als de wiedeweerga overgeplaatst uit de gevangenis in Westzaan nadat daar een dodenlijst was opgedoken met namen van medewerkers van de gevangenis. Dat meldt RTL Nieuws, maar het bericht wordt door diens advocaat stellig ontkend.

Eerder al maakte De Telegraaf wereldkundig dat De R. ‘een schrikbewind’ voerde in het Justitieel Complex Zaanstad en dat de voormalige leider van het Haarlemse chapter van de inmiddels verboden motorclub naar een andere plek was overgebracht, naar verluidt naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. De lijst met te elimineren gevangenismedewerkers is volgens de omroep in zijn Zaanse cel gevonden.

Furieuze advocaat

Noch de Dienst Justitiële Inrichtingen noch de politie wilde vragen van RTL over de kwestie beantwoorden. Advocaat Remco Kint zei tegen NH Nieuws furieus te zijn en te overwegen juridische stappen tegen RTL Nieuws te nemen vanwege foutieve informatie over zijn cliënt. Inmiddels heeft RTL het bericht aangepast, maar volgens Kint is het ook niet waar dat zijn cliënt in de EBI zit: hij zou zijn overgeplaatst naar Krimpen aan den IJssel.

De R. is in 2018 veroordeeld tot negen jaar cel wegens mishandeling, afpersing, bedreiging, brandstichting en wapenbezit.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen