‘Geen prikbussen bij middelbare scholen,’ benadrukt GGD

Foto: Pixnio / Bicanski

Nee: de GGD gaat niet vaccineren bij middelbare scholen en is dat ook nooit van plan geweest. Er komen geen prikbussen op schoolpleinen te staan, laat ook de GGD Zaanstreek – Waterland weten in reactie op het ‘hardnekkige misverstand’ dat dit wel het geval zou zijn.

‘Ook zijn er geen voornemens om hier alsnog toe over te gaan,’ bezweert de gezondheidsdienst. Wel onderhoudt GGD de Zaanstreek-Waterland contact met de scholen voor voortgezet onderwijs in de regio over de coronapandemie. ‘In die contacten komt ook de vraag aan bod of en zo ja welke behoefte er bestaat voor het geven van voorlichting over het vaccineren door de GGD. Als we leerlingen kunnen ondersteunen om tot een weloverwogen keuze te komen om zich wel of niet te laten vaccineren, delen we graag onze kennis.’

Prikken zonder afspraak

De organisatie laat ook weten dat vanaf 1 september mensen ook zonder afspraak welkom op de nieuwe priklocatie aan de Pieter Ghijsenlaan 1 in Zaandam. Vergeet in dat geval niet om een geldig identiteitsbewijs mee te nemen. Voor jongeren van twaalf en dertien jaar is het voldoende om het BSN-nummer mee te nemen en door te geven. Een afspraak maken voor een prik kan online of telefonisch via het nummer 0800 – 7070.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen