Assendelvers wachten al maanden op rapport over trillingen

De langste Dorpsstraat van ons land is niet de meest probleemloze.
De langste Dorpsstraat van ons land is niet de meest probleemloze.
Foto: Google Street View

Woningen in de Dorpsstraat in Assendelft staan tussen het Waterschot en de Genieweg bloot aan trillingen die de wettelijke normen te boven gaan, maar de ongeruste bewoners wachten nog steeds op de beloofde rapportage over oplossingen. D66 en Lokaal Zaans hebben schriftelijke vragen gesteld over de trage afhandeling.

Bij gemeenteraad was toegezegd dat de bevindingen van een gespecialiseerd bureau afgelopen maart gepresenteerd zouden worden. Later werd dat mei, maar ook die maand is inmiddels al lang verstreken en er ligt nog steeds geen onderzoeksrapport. Rob Karst (D66) en Marianne de Boer (LZ) willen nu uitsluitsel voor de bewoners die al die tijd al reikhalzend naar de rapportage uitkijken en ze vragen zich af of de vertraging invloed zal hebben op de uitvoering van eventuele maatregelen om de trillingen te verminderen.

Juridische procedures

Eerder werd al duidelijk dat een aantal bewoners van de Dorpsstraat juridische procedures is begonnen tegen de gemeente om de schade aan hun woningen door het langsdenderende zware verkeer vergoed te krijgen. Dat gaat om bewoners van huizen tussen de Hornlaan en de Genieweg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen