Buurt in verwarring: één of twee kanten op in Czaar Peterstraat?

Foto: Peter van Haasen

De verkeerssituatie in de Russische Buurt is door de vervanging van brug 203 in de Czarinastraat al meer dan een jaar onoverzichtelijk en buurtbwoners vragen zich af waar ze aan toe zijn in de Czaar Peterstraat. Geldt daar nog steeds tweerichtingsverkeer?

PVV-voorman en bewoner Peter van Haasen weet het ook niet meer en heeft het college er nu vragen over gesteld. De poller is verwijderd en er stond maandenlang een tijdelijk, geel bord met de mededeling dat de beweegbare paal tot juni buiten gebruik zou zijn. Later werd dat 31 december. De vijftien verkeers- en onderborden zijn al die tijd ‘met wisselend succes’ afgeplakt geweest met vuilniszakken, aldus Van Haasen, waardoor in de Czaar Peterstraat verkeer in beide richtingen toegestaan was.

Nu is de nieuwe brug 203 opengesteld voor verkeer en is verkeer via de Provincialeweg de wijk in weer mogelijk, maar ‘het is totaal onduidelijk’ of daarmee ook het eenrichtingsverkeer in de Czaar Peterstraat in ere is hersteld.

 

Alle noodborden zijn verwijderd en de vuilniszakken op de verkeersborden zijn stuk of weg en iedereen gebruikt de straat in beide richtingen. Binnenkort krijgt de Hogendijk  nieuwe riolering en nieuwe bestrating en dan wordt de Russische Buurt vanaf de Provincialeweg opnieuw onbereikbaar, met tweerichtingsverkeer in de Czaar Peterstraat tot gevolg. Maar hoe is de situatie in de tussentijd? Waarom is het bord dat de poller tot 31 december buiten gebruik is verwijderd? Die paal staat er namelijk helemaal niet meer, maar wordt hij binnenkort teruggeplaatst? En zo ja, wanneer?

Duidelijke communicatie

Het afplakken van verkeersborden en de daaropvolgende invloeden van het weer en vandalen maken het ’totaal onduidelijk’ wat de status van een verkeersbord is, klaagt Van Haasen. Is daar geen andere oplossing voor? Hij vindt dat het jojoën met verkeersregels en verkeersborden tot onveilige situaties leidt en meent dat dit moet worden voorkomen worden. ‘Is er een mogelijkheid om duidelijker naar inwoners te communiceren hoe het centrum en de Russische Buurt bereikbaar zijn en blijven?’

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen