Verplaatsing voorzieningen Westerwatering verloopt stroef

Oprukkende woningbouw en inmiddels verdwenen voorzieningen.
Oprukkende woningbouw en inmiddels verdwenen voorzieningen.
Foto: Google Street View

De PVV vindt dat de gemeente steken laat vallen met de ondersteuning voor ondernemers die plaats moesten maken voor de bouw van De Zaanse Helden in Westerwatering. De sportschool en de kinderopvang van FreeKids en het Stationnetje zijn het kind van de rekening.

De fractie diende twee – aangenomen – moties in om meer rekening te houden met faciliteiten bij woningbouwprojecten, maar ziet dat in de praktijk nog niet terug. Tijdelijke  barakken en een tent voor het Personal Fitness Center ziet voorman Peter van Haasen niet als dé oplossing voor ondernemers en hun klanten. Het zoeken van alternatieve locaties blijkt een lastige opgave en daarna is er nog de vergunningverlening, die volgens de PVV ook wel wat voortvarender kan worden opgepakt.

Stroef

Uit recent contact met de sportschoolhouder werd Van Haasen duidelijk dat het proces ‘nogal stroef verloopt’: ‘De brandweer heeft ondertussen een vergunning verleend, maar de vergunning die uitgegeven moet worden door de gemeente Zaanstad laat nog steeds op zich wachten.’ De deadline voor de ondernemer is 21 augustus, die dan de sporthal van VMBO Compaen verlaten moet hebben. De tijd dringt dus, met als gevolg ongewenste stress.

Generatoren

Via schriftelijke vragen wil de PVV boven water krijgen waarom de vergunningverlening zo lang moet duren, hoe lang de sportschoolhouder ermee uit de brand is en hoe de vergunning zich verhoudt tot die die zijn verleend aan FreeKids en aan het Stationnetje. Van Haasen vraagt ook naar de aansluiting op de nutsvoorzieningen, want de elektriciteit komt nu van aggregaten. Is dit van tijdelijke aard of voor de hele duur van de vergunning? En is daarover overleg geweest met de bewoners van de nieuwe woningen achter deze barakken?

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen