Wordt twee-onder-een-kapper verdeeld in vier wooneenheden?

Ooievaarstraat 16 (blauw) en 18 in Zaandam.
Ooievaarstraat 16 (blauw) en 18 in Zaandam.
Foto: Google Street View

Er is een vergunning aangevraagd voor het splitsen van de woning aan de Ooievaarstraat 16 in Zaandam in twee wooneenheden en voor het wijzigingen van de gevel en dakvlak. De naastgelegen woning op nummer 18 is al gesplitst, maar die ingreep was niet gelegaliseerd.

Er werd pas na de verbouwing een vergunning voor aangevraagd en daarover wilde de gemeente een jaar geleden wat langer nadenken en verlengde de beslistermijn. Eerder dit jaar werden nieuwe regels van kracht voor de splitsing van woningen. Huizen kleiner dan 140 vierkante meter mogen niet meer worden opgedeeld en nieuw gevormde woningen moeten minstens 50 viekante meter groot zijn.

Dit betekent dat splitsing in ongeveer 85 procent van de particuliere woningen niet meer mogelijk is, liet de gemeente weten bij de introductie van de nieuwe spelregels. Volgens Huispedia heeft Ooievaarstraat 16 een oppervlakte van 145 vierkante meter. Nummer 18 meet 94 vierkante meter, volgens die website. Pas nadat een vergunning is verleend of geweigerd kunnen belanghebbenden daar eventueel bezwaar tegen aantekenen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen