Protest in Kogerveld wegens ‘mega school’ op groenstrook

De huidige school aan de Perzikkruidweg,.
De huidige school aan de Perzikkruidweg,.
Foto: Google Street View

Bewoners van Kogerveld zijn een handtekeningenactie gestart tegen de komst van een grote basisschool ‘op een prachtig stuk groen’ en hebben een spandoek opgehangen ter hoogte van de Hondsdrafweg om hun mening duidelijk te maken.

Het vooruitzicht dat een ‘mega grote school tussen flats en huizen wordt gepropt’ houdt de buurt erg bezig, schrijft een lezer. De onderwijsvoorziening komt er omdat openbare basisschool Kogerveld een nieuw gebouw nodig heeft en bovendien een groter pand, gezien de verwachte toename van het aantal leerlingen vanwede de grootschalige woningbouw in de omgeving. Er is daarom een Integraal Kind Centrum gepland, maar de huidige bewoners vinden de voorgestelde plek slecht gekozen.

Veel vierkante meters

De verwachting is dat er in de Kogerveldwijk tot 2040 tussen de 2000 en 2500 woningen toegevoegd kunnen worden. Volgens berekeningen van de gemeente is in de Kogerveldwijk 1,4 nieuwe basisschool nodig, met een vloeroppervlak en terrein van 7500 vierkante meter. Ook is er ruimte nodig voor kinderdagverblijven.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen