Zaanstreek – Waterland blijft donkerrood op coronakaart

Foto: Pixabay / Geralt

In negen regio’s is het aantal nieuwe coronagevallen zo sterk gedaald, dat ze niet meer op het hoogste risiconiveau staan. Dat geldt niet voor Zaanstreek – Waterland. In Zeeland is de situatie juist van ‘ernstig’ naar ‘zeer ernstig’ gegaan.

Bron: Coronadashboard Rijksoverheid

 

 

In veertien regio’s blijft het hoogste alarmniveau van kracht. Dit zijn naast die van ons Kennemerland, Amsterdam – Amstelland, Noord-Holland Noord, Gooi en Vechtstreek, Groningen, IJsselland, Utrecht, Hollands Midden, Rotterdam – Rijnmond, Midden- en West-Brabant, Brabant Noord, Brabant Zuidoost en Zuid Limburg. De negen regio’s die naar ernstig zijn gezakt, zijn Friesland, Twente, Flevoland, Noord en Oost Gelderland, Gelderland Midden, Gelderland Zuid, Haaglanden, Zuid-Holland Zuid en Limburg Noord. Zij voegen zich bij Drenthe: die provincie blijft op ernstig staan.

Geen gevolgen voor maatregelen

De overheid maakt elke woensdag een nieuwe coronakaart van Nederland. Het risiconiveau wordt gebaseerd op het aantal positieve tests en het aantal ziekenhuisopnames in elke veiligheidsregio. Afgelopen week stonden 23 van de 25 veiligheidsregio’s op zeer ernstig. De laagste twee niveaus, waakzaam en zorgelijk, gelden sinds 13 juli nergens meer. Voor de maatregelen van het kabinet heeft een aanpassing van de risiconiveaus nog geen gevolgen.

Minder besmettingen

Het aantal nieuwe coronagevallen is vandaag landelijk gezien gedaald tot het laagste niveau in drie weken. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu kreeg 3513 meldingen van positieve tests, 499 minder dan gisteren. Er was vandaag echter sprake van technische problemen bij het verwerken van gegevens, die het beeld kunnen vertekenen. Vorige week woensdag waren er 6883 nieuwe gevallen en de woensdag daarvoor 10.419. Het aantal meldingen van sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met acht, het hoogste aantal sinds 8 juni.

Zaanstad en regio

In Zaanstad zijn kwamen er bij het de laatste etmaaoverzicht van het RIVM 23 positief geteste mensen bij; in Zaanstreek – Waterland waren dat er 51. Dat betekent dus dat Zaanstad bijna de helft van alle gevallen voor haar rekening neemt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen