Jaar lang regenboogbussen door de Zaanstreek

Foto: Vervoerregio Amsterdam

Voor het eerst laten alle drie de vervoerders binnen de Vervoerregio Amsterdam – Connexxion, GVB en EBS – een voertuig rondrijden in regenboogkleuren. Het GVB ‘doet’ een tram, Connexxion twee bussen en EBS één bus. De vervoerregio betaalt de bestickering.

De bussen blijven een jaar lang, tot na Amsterdam Pride 2022 in de regenboogkleuren rondrijden. Daarnaast staat op de voertuigen het woord ‘welkom’ in verschillende talen. Volgens voorzitter Egbert de Vries van de vervoerregio willen de drie bedrijven  gezamenlijk duidelijk maken dat iedereen welkom is in het openbaar vervoer. Iedereen moet elk moment van de dag veilig in bus, tram of metro kunnen stappen. ‘Wij willen dat iedereen zich bij ons welkom voelt. Dat laten we nu met de regenboogbussen en -tram zien. Niet alleen tijdens Pride, maar een heel jaar lang.’

De regenboogvoertuigen moeten ‘een sterk visueel statement maken’.  De voertuigen worden donderdag in gebruik genomen, vlak voordat Pride op 31 juli begint. De tram rijdt door Amsterdam, de bussen van onder meer in de Zaanstreek en de bus van EBS in het concessiegebied Waterland.

Reacties