Duitsland verscherpt toegangsregels vanuit Nederland

Foto: Google Street View

Duitsland roept met ingang van komende dinsdag Nederland uit tot een hoogrisicogebied. Reizigers die de grens oversteken moeten dan beschikken over een negatieve testuitslag, een vaccinatie- of een herstelbewijs. Ze moeten dergelijke gegevens ook via een online formulier doorgeven aan de Duitse autoriteiten.

Niet-gevaccineerde reizigers moeten in Duitsland na een verblijf in een hoogrisicogebied in quarantaine. Ze worden geacht na aankomst direct naar hun verblijfplaats te gaan en daar tien dagen in isolatie te gaan als ze geen vaccinatie- of herstelbewijs hebben. De quarantaineperiode kan met een nieuwe coronatest na vijf dagen al worden beëindigd. Naast Nederland is ook Spanje in ons buurland op de lijst van hoogrisicolanden gezet.

Meer ziekenhuispatiënten

Intussen is het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen in ons land vandaag opglopen tot 477, 41 meer dan gisteren. Van hen liggen er 107 op de Intensive Care, evenveel als een dag eerder en 370 op een verpleegafdeling, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Op de IC’s zijn nu 685 bedden bezet met patiënten met Covid-19. Dat zijn er meer dan de 578 mensen die er om een andere reden zijn opgenomen.

‘Volgens onze prognoses blijft de stijging deze week aanhouden. Het is op dit moment moeilijk te voorspellen hoe de ziekenhuisopnames zich op langere termijn gaan ontwikkelen, gezien de verscheidenheid aan factoren die van invloed hierop zijn,’ aldus het LCPS. In Zaanstad zijn in de afgelopen 24 uur 87 mensen positief getest – landelijk waren dat er 6453 – en gisteren werd in Zaanstad één ziekenhuisopname gemeld.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen