Dertien woningen vervangen kantoren Gedempte Gracht

Foto: Google Street View

De kantoren boven de winkel waar eerder het failliet verklaarde Steps worden verbouwd tot dertien appartementen. Daarmee wordt ‘wonen boven winkels’ realiteit in het pand op de hoek van de Gedempte Gracht en de Vinkendwarsstraat. Bij de functiewijziging hoort ook een verandering aan het uiterlijk, aldus de vergunning.

Op de begane grond is nu een winkel van Kiss Bakery XL gevestigd, dat onlangs van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied namens het college burgemeester en wethouders maatwerkvoorschriften kreeg opgelegd waarmee mag worden afgeweken  van de algemene regels voor milieubelastende activiteiten. De voorschriften hebben betrekking op het afzien van de verplichting tot het plaatsen van een slibvangput en een vetafscheider.

Bezwaar maken

Tegen zowel de appartementen als de maatwerkvoorschriften kan nog bezwaar worden gemaakt bij het college van B & W. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het laatste besluit niet op en in spoedgevallen kan hiervoor een voorlopige voorziening worden gevraagd aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland, Sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Dat kan ook digitaal. De rechter kan dan eventueel besluiten om een onomkeerbare situatie te voorkomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen