Wandeling door bos en duin voor werkzoekenden

Foto: Pixnio / CC0

Het landelijke netwerk voor werkzoekenden JobOn houdt van 20 tot en met 23 juli wandeltochten voor werkzoekenden in heel Nederland. Tijdens deze Loopbaan Vierdaagse worden stappen gezet om iedereen een boost te geven in zijn of haar zoektocht naar werk.

Vera Ros van JobOn in Zaanstad organiseerde een wandelevent naar het strand: ‘Wat zijn jouw werkwensen, hoe kun je die waarmaken en wat heb je daarvoor nodig? Al wandelend door bos en duin wisselen we daarover tips en ervaringen uit.’ Vanaf het station in Castricum gaan werkzoekenden samen met opdrachten aan de slag om verder te komen in hun zoektocht naar een passende baan. ‘Misschien heeft een van jouw wandelmaatjes net dat handige contact of die gouden tip die je dichter bij een baan brengt.’

Aanmelden

Zij vindt JobOn heel inspirerend: ‘Ze laten je met een frisse blik naar jezelf kijken en zijn ontzettend goed voor je netwerk. De JobOn-webinars hebben mij ook erg geholpen in mijn oriĆ«ntatie op een loopbaanswitch,’ aldus Ros. Er zijn nog plekken beschikbaar voor de netwerkwandeling naar het strand, van 10:00 tot 13:00 uur. Meedoen is gratis, aanmelden is een vereiste en kan hier.

Vrijwilligrs gezocht

JobOn is een vrijwilligersorganisatie en zet netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen op touw voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Deelnemers werken hierbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk, vergroten hun vaardigheden en versterken elkaar. In Zaanstad is nog ruimte voor enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten om dit soort evenementen en netwerkbijeenkomsten te organiseren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen