Nieuwbouwhuis aan de Dorpsstraat in Assendelft

Foto: Google Street View

Het college is akkoord met de bouw van een vrijstaande woning met een bijgebouwtje aan de Dorpsstraat 737B in Assendelft, op een lege kavel tussen een vrijstaand woonhuis en een stolp. De aanvraag van de vergunning dateert al van 7 december 2018.

In de huidige situatie mag er op de locatie die nu de bestemming tuin heeft geen woonbebouwing komen, maar het college vindt het geen probleem om dat aan te passen. Enkele meters achter het perceel begint Saendelft, zodat er vanaf het lint toch al geen zicht meer is op het achterland.

De naastgelegen stolp heeft ten opzichte van andere stolpen in de meer verdichte delen van het lint nu nog relatief veel onbebouwde ruimte om zich heen en bij de voorgestelde nieuwbouw zou er nog zo’n tien meter van overblijven. Dat wordt voldoende geacht.

De initiatiefnemer heeft aangegeven de omwonenden te hebben ingelicht over het bouwplan en voor zover bekend bestaat er van de zijde van de omwonenden in de directe omgeving geen weerstand tegen het plan, aldus het college. Mocht dat wel zo zijn dan kan er nog bezwaar worden gemaakt na de publicatie van de omgevingsvergunning.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen