Opnieuw uitstel voor scanauto tegen foutparkeerders

Foto: Wikimedia / AdvinWiki

Het scannen van kentekens door scanvoertuigen om parkeerovertredingen op te sporen kan toch niet op 1 juli van start gaan, als gevolg van de verplichte Europese aanbesteding. Tot en met het eerste kwartaal van volgend jaar zullen de controles daarom nog steeds lopend worden uitgevoerd.

Er is momenteel nog geen leverancier van de hard- en software bekend en dus kan er niet worden begonnen met de testfase. ‘Alles bij elkaar duurt het langer dan was voorzien,’ schrijft het college pal voor de deadline aan de raad. Dat heeft ook financiële gevolgen. Als gevolg van het hernieuwde uitstel van het mobiel scannen is er meer inzet van fiscaal parkeercontroleurs nodig dan is begroot, wat betekent dat de maandelijkse kosten op circa 30.000 euro komen met voor dit jaar een totaal van circa 360.000 euro. Daardoor ontstaat in de begroting een gat van 140.000 euro.

Nieuwe medewerker

Het aannemen van en de inzet van de deskmedewerkers voor het nieuwe systeem was al uitgsteld tot 1 juli en inmiddels is er iemand aangenomen. Deze medewerker was begroot voor heel 2021 en het uitstel scheelt de gemeente 57.000 euro in salariskosten. Dat het mobiel scannen dit jaar niet kan worden ingevoerd scheelt aan de andere kant 63.500 euro uit begrote boetes die niet zullen worden geïnd. Wat de aangnomen medewerker gaat doen tot zijn of haar werkelijke taak begint meldt het college niet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen