Zwemmen in Mallegatsloot op eigen risico: het mag niet

Foto: Google Street View

Er komt hoogstwaarschijnlijk geen ballenlijn in de Mallegatsloot om zwemmers en boten van elkaar te scheiden. Wethouder Gerard Slegers gaat het verzoek dat GroenLinks daarvoor neerlegde wel doorspelen naar Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, het bevoegd gezag. Maar hij heeft weinig fiducie in een bevestigend antwoord.

Met het warme weer van de afgelopen week vond met name de jeugd haar weg naar het water tussen Westerkoog en Westerwatering. Officieel mag daar niet gezwommen worden en daarom wordt ook de waterkwaliteit er niet gecontroleerd. Het verbod wordt echter noch in acht genomen noch gehandhaafd. GroenLinks vind dat zwemmen er slecht samengaat met boten en maakt zich zorgen over de veiligheid van de kinderen in het water.

Druk bewaren route

De Mallegatsloot is een druk bevaren route van en naar de Zaan en Slegers verwacht niet dat Hollands Noorderkwartier daar obstakels wil toestaan. Bij de Busbrug wordt echter vanaf de steiger in het water gesprongen en juist op die plek varen ook regelmatig bootjes die er ‘vaak op hoge snelheid en vol branie keren,’ in de woorden van duoraadslid Natascha Stroo. Buurtbewoners zien het met angst en beven aan, maar de gemeente is dus niet de juiste plek om een oplossing te zoeken.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen