Speciale ZaanPride-docu in de Fabriek op 11 juni

De Regenboogstola van dominee Hanna van Dorssen.  

 
De Regenboogstola van dominee Hanna van Dorssen.    
Foto: De Zaanse Regenboog

Filmtheater de Fabriek heeft in het kader van de ZaanPride op vrijdag 11 juni een speciale filmvoorstelling op het programma gezet: de dynamische documentaire Changing the game van Michael Barnett over het leven van drie transgender atleten op de middelbare school.

De hoofdpersonen zijn allemaal in verschillende stadia van hun sportseizoenen en persoonlijke levens en op hun unieke paden als transgender tieners. Ze ervaren zowel succes als felle weerstand in de sportwereld, en deze film is hun belangrijke pleidooi. De programmering in Zaandam is een samenwerking tussen De Zaanse Regenboog, TranScreen, het Transgender Filmfestival Amsterdam en Filmtheater de Fabriek. De aanvang is om 19:00 uur.

De documentaire is in het Engels gesproken en bevat geen ondertiteling. Een kaart bestellen kan hier. De reguliere tickets kosten 9,75 euro per stuk.

Roze Viering

Op zondag 6 juni is er in de Kogerkerk in Koog aan de Zaan een dienst die helemaal in het teken staat van het thema van de ZaanPride: Out, loud en proud. Voor deze Roze Viering ontwierp Nel Tip, actief in de kerk, een Regenboogstola die gedragen zal worden door predikant Hanna van Dorssen. Zo wapperen de kleuren van de Zaanse Regenboog niet alleen aan De Stolp naast de kerk, maar zijn ook zichtbaar tijdens de dienst die om 10:00 uur begint.

In verband met corona is reserveren nog steeds nodig en dat kan tot zaterdag 5 juni 12:00 uur via [email protected]. De Roze Viering wordt opgenomen en is op zondag 6 juni vanaf 15:00 uur te zien op her YouTube-kanaal Kogerkerk Gemeente.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen