Betere afstemming brugopeningen op hulpdiensten onderzocht

Foto: Provincie Noord-Holland

De brandweer, de ambulancediensten en de provincie gaan deze zomer onderzoeken of ze de vertraging voor nood- en hulpdiensten die met spoed onderweg zijn kunnen verminderen door brugopeningen beter te coördineren. Hiervoor is van belang dat de communicatie tussen de meldkamers, chauffeurs en brugwachters zo optimaal mogelijk is.

Met slimme technieken wordt in drie pilots onderzocht of de informatie-uitwisseling tussen de betrokken partijen verbeterd kan worden. De bedoeling is dat brugwachters beter geïnformeerd zijn over spoedritten van de nood- en hulpdiensten, zodat zij de bruggen (indien mogelijk) beschikbaar houden. Aan de andere kant kunnen chauffeurs van de nood-en hulpdiensten beter geïnformeerd zijn over de beschikbaarheid van de bruggen en wordt hun routeadvies daar automatisch op aangepast.

Smart mobility

‘Als iedere seconde telt kan de inzet van deze slimme technieken van levensbelang zijn,’ zegt Gedeputeerde Jeroen Olthof in de aankondiging. Eind dit jaar zijn de resultaten bekend en wordt besloten of de slimme technieken grootschalig geïmplementeerd kunnen worden. De provincie investeert volop in smart mobility-maatregelen ‘om slim, schoon en veilig reizen in Noord-Holland’ mogelijk te maken. Deze pilots zijn daar een voorbeeld van.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen