Roze Zondag op 6 juni gevierd in de Kogerkerk

Ds. Hanna van Dorssen,
predikant van de Kogerkerk.
Ds. Hanna van Dorssen, predikant van de Kogerkerk.
Foto: De Zaanse Regenboog

De Kogerkerk zet op zondag 6 juni de deuren open tijdens de ZaanPride, die van 4 tot en met 12 juni wordt gehouden. De kerkdienst die om 10:00 uur begint staat in het teken van het thema van de ZaanPride: Out, loud en proud.

De Kogerkerk is al geruime tijd aangesloten bij het netwerk Wijdekerk. Dit netwerk vertegenwoordigt kerken die aangeven dat bij hen mensen uit de LHBTI+ gemeenschap van harte welkom zijn: samen zijn wij de kerk. De Kogerkerk wil een kerk zijn in een stad waarin iedereen zichzelf kan zijn.

In de kerkdienst steken zeven mensen uit stad kaarsen aan in de zeven kleuren van de regenboog. Als inspiratie klinkt een Bijbelverhaal over een visionaire stad waar iedereen out, loud en proud kan zijn. Met mooi weer is er op deze Roze Zondag na afloop koffie op het kerkplein. De Regenboogvlag wappert aan De Stolp, naast de kerk.

Vooraf aanmelden

In verband met de maatregelen rond corona is aanmelden vooraf nodig. Dat kan vóór zaterdag 5 juni 12:00 uur via [email protected]. Het aantal mensen dat aanwezig kan zijn hangt af van de versoepelingen. Iedereen die zich aanmeldt ontvangt bericht. De Roze Viering wordt opgenomen en is op zondag 6 juni vanaf 15:00 uur te zien op het YouTube-kanaal Kogerkerk Gemeente.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen