Schrik na verspreiding haatdragende teksten in Zaandam

De parkeerplaats waar de pamfletten verspreid zijn.
De parkeerplaats waar de pamfletten verspreid zijn.
Foto: Google Street View

Denk is geschrokken van een haatdragend pamflet dat gisteren op de parkeerplaats van de Stormhoek onder de ruitenwissers van daar geparkeerde auto’s is achtergelaten. Op  pagina’s uit de koran zijn termen als ‘varkens’ en onder meer ‘ga dood’ gekalkt.

 

 

 

Raadslid Ahmad Eid heeft er schriftelijke vragen over ingediend en wil onder meer van burgemeester Jan Hamming weten wat die gaat doen om herhaling te voorkomen. Hij is bevreesd voor de veiligheid van inwoners gezien de bewoordingen die zijn gebruikt – ‘Heeft de burgemeester contact met bijvoorbeeld moskeeën om te inventariseren in hoeverre beveiliging gewenst is?’ – en vraagt zich af welke impact dit soort gebeurtenissen heeft op het mentale welzijn van de mensen die ermee worden geconfronteerd.

Al vaker gebeurd?

Eid vraagt ook of er al eerder dergelijke incidenten zijn gemeld, welke concrete acties het college de afgelopen maanden heeft genomen om extremisme tegen te gaan en welk advies de burgemeester heeft voor inwoners die met dit soort zaken te maken krijgen. En zou Zaanstad er zelf een melding van kunnen doen bij het Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek – Waterland?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen